Wellington!

 I Fredags så anlände vi till Wellington,  Nya Zeelands huvudstad. Vi har väl egentligen inte gjort så mycket här förutom lite gratis aktiviteter :) rätt skönt! Vi har varit på Te papa museumet där dom bland annat här världens största bläckfisk! 4,5meter läskig varelse!
Vi fick lära oss om jordens inre och hur det blir jordbävning å vulkanutbrott och sånt! 


Sen var det ju fredagskväll och i en storstad så betyder det oftast fest. Vilket det även gör för oss på Kiwi! Så vi hade lite förfest på rummet innan vi gick ner till baren som tillhör hostelet. Sen blev det utgång och det var inte lite barer längs huvudgatan.. Har inte sett så mkt folk och barer på samma ställe förut tror jag. Annars kan det oftast vara rätt utspritt.. 
Var en kul kväll som slutade på BK när det inte finns något Max! 
Lördag = sovmorgon! Vi fortsatte vår aktiva stil med massa promenader med en tur till Mt Victoria. En promenad på ca 45 min och en fin fin utsikt över staden! Sen gick vi till Parlament huset som ser ut som en Bikupa.. Käkade billig sushi, 30:- för 10bitar! Å strosade runt i stan :)
Sen blev det utgång igen.. Var Xavers sista kväll med oss då han bara reser runt nordön, så han skulle åka med bussen tidigt söndagsmorgon upp mot Taupo igen. Kommer sakna min buss kompis himlarns mycket. Men det är ju så det är att resa, hitta vänner och lämna vänner! Alla har sin egna plan. Vissa kommer man aldrig mer se eller höras av med igen medan andra kommer följa mig genom livet på olika sätt :) 


Söndag= låååååg sovmorgon! Picknick med vår nyfunne vän Johannes som Sandra träffa i lördagskväll. (Vi har haft lite Look a like tävling då det finns många som påminner om personer hemifrån eller kändisar osv. Så i lördags när vi var nere på BASEment ( hostelbaren) så tycke Sandra att hon hittad den bästa Look a likeen! En kille som såg exakt ut som en som bor i närheten av henne i Oslo o som hon träffat på på olika fester å så men inte pratat mer än att säga hej.. Det roliga var ju då att detta var ju killen från Oslo :) så var ingen Look a like ;) 
Johannes som han heter åker också med Kiwi men var påväg uppåt då han redan varit på sydön och var påväg tillbaka till Auckland. Han hängde med oss ut och på picknicken :))
Söndag kväll blev det bio! Hungergames 2, på Peter Jackson's biograf här i Wellington, Embassy.  Var en grymt fin bio! Lyxiga toaletter, grym biosalong och allmänt vackert överallt! Filmen var riktigt bra faktisk! Lite jobbit utan text ibland men men. 
Idag måndag så har vi tagit oss på färjan som tar oss till Sydön! Vi har precis kommit in mot ön och utsikten är grym! Shit vad jag gillar detta land! Här skulle jag lätt kunna bo! 
Taupo å River Valley

Har inte skrivit på några dagar eftersom det varit lite begränsad tillgång på mottagning och wifi och brist på tid!? Då ska vi se vad som häng sen sist.. Jo dagen efter Hobbiton så åkte vi till Taupo där vi har sovit i två nätter. På vägen dit så fick man välja på 3 aktiviteter, gå i Redwood skogen, en guidad tur i en park med Geijsrar och varma källor eller Lugeing. Luge är små bilar som ser ut som en pulka på hjul. Man åker ner för olika banor för ett berg. Först åkte vi upp med en gondol till toppen och ner med bilarna, första banan var 2,5km  sen åker man upp med en typ skidlift. Sen åkte vi ner för en annan bana 2 gånger som var lite kortare med svårare och roligare :) å sen ner med gondolen igen :) 
Väl i Taupo så var det en lugn dag och en tidig kväll! Jag och Fredrik och några andra från bussen hade bokat in oss på en hike i Tangorino nationalpark. En tur på ca 7h!? Så vi blev upphämtade kl 5:30.. Tog ca en och en halv timme till nationalparken och stället vi skulle börja vår vandring på. Ja vad kan jag säga förutom att  Devil's staircase förtjänar sitt namn haha fy tusan alltså! En timme uppåt i trappor.. Kommer få fina rump muskler efter denna tur ;) i mitten av vandringen då som Esmerald lakes, som bestod av 4 mindre sjöar och en jätte sjö! Väldigt vacker utsikt!

Efter vandringen som vi klarande av på 6,5h ink olika stopp så tog vi oss till Hot Water parken. Det är en varm källa som rinner ut i en sjö och värmer upp liten del till ett härligt varmt bad! Vattnet där var ca 35-40 grader så vi mjukade upp våra trötta kroppar :) 

Mot River Valley från Taupo så stannade vi vid ett vattenfall!


  
River Valley var ju en intressant plats, framför allt vägen dit.. Väääldigt snirklig väg och Guy trodde att bussen var en rally buss :) galen chaffis! I River Valley så kunde man välja på rafting eller häst ridning eller bara hänga vid älven. Vi valde att bara hänga vid älven och sova lite extra innan middagen, Mkt bra beslut :) bästa power nappen på länge! Sen blev det lite fest på kvällskvisten :)


Nog för idag! Men det kommer mera :) måste Sova nu, upp tidigt imrn så vi hinner med färjan som ska ta oss till syd ön! Så tänker blogga mer påvägen dit så jag kommer 'back on track' lite jobbigt att vara flera dagar efter.. Hinner glömma så mkt märker jag! 

Ha en skön söndag!

Hobbiton

Dag tre..
Vi gick upp vid 8 och bussen lämnade hostelet 8:30.  Vi började med en 30 min promenad ungefär där vi gjorde raftingen dagen innan och gick i grottor å sånt. Var en skön start på morgonen :) Sen åkte vi mot Hobbiton! Så vi som skulle dit hoppa av och resten åkte vidare till Rotorua och hostelet. 

Jag är ju inte direkt ett Sagan om ringen fan, alltså jag gillar filmerna men inte så att jag kan allt om dom. Men jag måste säga att det var riktigt vackert och väldigt kul & intressant :) det kändes verkligen som att det var hobbitar som bodde där, massor av detaljer som kläder som hängde på tork, stegar mot äppelträden osv Efter Hobbiton så åkte vi till Rotorua och checka in på XBase. Hade en ganska lugn eftermiddag och laga köttfärssås med ris :) jag och Sandra tog en promenad till parken där det finns massor av varma källor men kokande lera och vatten! Riktigt häftigt.
 Nästan hela gruppen åkte iväg på en aktivitet där man fick uppleva  Maori folkets kultur och en stor buffé med mat. Dock var inte vi på den då vi inte kan göra allt :/ men dom som var där var mkt nöjda :) istället roade jag Sandra och Xaver oss med att gå å handla på Countdown som låg 20min bort. Blev frukost lunch och nya tandborstar :) 
På kvälls kvisten så spela vi biljard på baren bredvid hostelet. Blev lite dricka och dans också :) 
Är lite trist här i Rotorua då gruppen splittras rätt mycket. Många som valt att stanna några dagar extra medan vi andra åker vidare till Taupo idag Tisdag.