Nya Zeeland!

Vill meddela alla som funderar på att åka till Nya Zeeland: GÖR DET!!! Speciellt om du uppskattar vackra vyer och natur. Hittills på denna bussresa( endast varit på den i ca 36h ) så är allt galet vackert. Vill stanna längre än dessa 5 veckor! Men då skulle jag behövt work & holiday visum här också för pengarna börja sina.. Kan tyvärr inte bara resa och må bra allt för många månader med min budget. Att vi gjort det i två månader i Australien och har 5 veckor här och en månad till Australien utan att jobba får vi väl se som helt ok! 

Vi åkte alltså iväg med Kiwi Experience bussen å lördags morse. Vi var lite okloka och gick ut på fredag kväll och vi sov kanske en-två timmar den natten..  Men men vikingar som vi är så tog vi oss till bussen i god tid. Var full buss och vi såg till att vi satte oss med andra än varandra. Eller vi hade inte så mkt till val då dom flesta platserna var upptagna av en eller två pers :) jag fick dela med Xaver från Schweiz. Sandra satt bredvid Nils från Tyskland och Fredrik med Laura från England. Det är en väldigt blandad grupp med folk från hela världen. Jag har inte hunnit med att prata med riktig alla än men det kommer. Vi lekte en lära känna lek där vi bytte platser i bussen så man fick prata med 5 nya personer än den man satt bredvid. 
Första stoppet var Hot Water Beach. Det finns massa varma källor här och en av dessa ligger på en strand. Man gräver en grop och det kommer upp massa varm vatten. Väldigt varmt vatten! Så man får blanda i lite havsvatten också för att få en bra temp :) vi stannade där ca 30-40 min bara för att tidvattnet blev högt och började försöka groparna och havsvatten denna tid är inte alls varmt!! På eftermiddagen så fick man välja om man ville paddla kajak ( kosta ca 300) eller gå till ett ställe som heter Cathedral Cave. Man kunde även stanna på stranden å sova om man ville och var lat. Jag tog iallafall promenaden ( S &F valde stranden) så vi tappra själar som tog oss an sen fick oss rejäl motion! Upp å ner i massor. Men vi fick belöning för det! Väldigt vacker hela vägen dit och stället var väldigt fint också! Plus en heldel motion och väntande träningsvärk i rumpan :)
Vi checkade in på boendet, riktigt fräscht! Fina rum, riktigt bra duschar och köket var som en dröm!
Alla var rätt trötta efter dagen så blev en rätt tidig kväll, några spela spel och tog en öl och andra satt bara och prata. 

Så det var dag ett!  Dag två kommer inom kort, ska fixa lite bilder bara. 

Ps. Sa jag att det är sjukt vackert här!? 


Sandras dröm tält :)


Kommentera här: