Taupo å River Valley

Har inte skrivit på några dagar eftersom det varit lite begränsad tillgång på mottagning och wifi och brist på tid!? Då ska vi se vad som häng sen sist.. Jo dagen efter Hobbiton så åkte vi till Taupo där vi har sovit i två nätter. På vägen dit så fick man välja på 3 aktiviteter, gå i Redwood skogen, en guidad tur i en park med Geijsrar och varma källor eller Lugeing. Luge är små bilar som ser ut som en pulka på hjul. Man åker ner för olika banor för ett berg. Först åkte vi upp med en gondol till toppen och ner med bilarna, första banan var 2,5km  sen åker man upp med en typ skidlift. Sen åkte vi ner för en annan bana 2 gånger som var lite kortare med svårare och roligare :) å sen ner med gondolen igen :) 
Väl i Taupo så var det en lugn dag och en tidig kväll! Jag och Fredrik och några andra från bussen hade bokat in oss på en hike i Tangorino nationalpark. En tur på ca 7h!? Så vi blev upphämtade kl 5:30.. Tog ca en och en halv timme till nationalparken och stället vi skulle börja vår vandring på. Ja vad kan jag säga förutom att  Devil's staircase förtjänar sitt namn haha fy tusan alltså! En timme uppåt i trappor.. Kommer få fina rump muskler efter denna tur ;) i mitten av vandringen då som Esmerald lakes, som bestod av 4 mindre sjöar och en jätte sjö! Väldigt vacker utsikt!

Efter vandringen som vi klarande av på 6,5h ink olika stopp så tog vi oss till Hot Water parken. Det är en varm källa som rinner ut i en sjö och värmer upp liten del till ett härligt varmt bad! Vattnet där var ca 35-40 grader så vi mjukade upp våra trötta kroppar :) 

Mot River Valley från Taupo så stannade vi vid ett vattenfall!


  
River Valley var ju en intressant plats, framför allt vägen dit.. Väääldigt snirklig väg och Guy trodde att bussen var en rally buss :) galen chaffis! I River Valley så kunde man välja på rafting eller häst ridning eller bara hänga vid älven. Vi valde att bara hänga vid älven och sova lite extra innan middagen, Mkt bra beslut :) bästa power nappen på länge! Sen blev det lite fest på kvällskvisten :)


Nog för idag! Men det kommer mera :) måste Sova nu, upp tidigt imrn så vi hinner med färjan som ska ta oss till syd ön! Så tänker blogga mer påvägen dit så jag kommer 'back on track' lite jobbigt att vara flera dagar efter.. Hinner glömma så mkt märker jag! 

Ha en skön söndag!

Kommentera här: