Whitsundays segling!

I onsdags så åkte vi ut med båten Avatar, en katamaran båt typ :)
Vi var 24 st på båten plus 3st i besättningen. Vi kom iväg vid 12 på dagen och började färden ut i deras skärgård. Kan bara säga, guuuud så vackert! Efter bara 10 min så ser vi en sköldpadda vid ytan och vi saktar in för att kolla in den, det visar sig att det är TVÅ sköldpaddor som gör små sköldpaddor ;) så vi kom på dom mitt i sin kärleksakt! Öarna har väldigt mycket skog och klippor. Vi fick en lätt lunch med mackor å sallad. Sen stanna vi för lite snorkling, men var inte så bra sikt tycker jag, var visst pga tidvattnet å nått annat. Men några fiskar såg vi :) vi solade hela dagen och kvällen blev rätt lugn då vi skulle väckas kl 6 dagen efter för vi skulle kunna vara först på Whitehaven Beach, en av världens vackraste stränder.
Whitehaven beach var väldigt vacker, en vit strand med sanddyner, eller det är inte sand på stranden utan det är Silica( kiseloxid översatt) nånting som havet gör på nått sätt.. Haha ni får googla om ni vill veta mer. Iallafall så är stranden som mjöl. Vi var där i ca tre timmar och badade, skrubbade oss med 'sanden' kollade efter ´sting rays´ och solade :)
Sen så snorklade vi två gånger, en gång före lunch och en efter lunch. Var lite bättre sikt på dessa platser och vi fick några fina bilder på GOPROn! Lägger upp på FB bilder därifrån :)

Vi har haft ett par riktigt fina dagar ute på havet med galet bra väder. Har till o med fått lite färg nu ;)

Imorgon kväll åker vi till Agnes water i två dagar ( en väldigt lugn o liten stad) sen blir det Fraser Island - det kommer nog att bli riktigt bra dagar det med!

Kommentera här: