Bali Malaysia och andra beslut

Igår fredag så lämnade vi Gili Trawangan, vi saknar dig redan! Men ska samtidigt bli kul med ett nytt land och nya äventyr! På söndag morgon bär det ju av till Malaysia och Kula Lumpur, med vi kommer nog åka ganska direkt till Lankawi då vi inte är sugen på hänga i en stor stad så länge..  Om någon har tips på things todo får ni gärna dela med er! 

Sista dagarna på Gili bestod av lite snorkling, stranden och ett gäng utekvällar.  Man hinner ju få endel vänner när man är på samma ställe några veckor. Vi träffade Marikas ( som vi var med på road trippen) bror som också är ute å reser :) 

När vi lämna Gili igår så var det nog det bästa vädret på hela tiden här på Gili.. Så var lite surt att sitta i båt och bil i ca 4 h. Vill ju som jobba på brännan lite mer, börjar bli blek då solen hållt sig undan bakom regnmoln allt för många dagar. 
Även idag här på Kuta på regnar det :( så hoppas på bättre väder i Malaysia!

Sen så står jag inför lite val, jobbiga beslut, ang mitt resande.  Har varit borta i sex månader och haft det hur bra som helst! Dom tänkta respengarna börjar sina och räcker till hemresan och dom två veckor i Malaysia vi planerat. Men har ju även en del pengar på sparkontot och semester pengar att få ut. Detta betyder att jag kan fortsätta resa om jag vill. Men fortsätter jag så blir det mest troligt tillbaka till Australien för att jobba denna gång och resa själv. 

Så mina val är:
* åka hem ca 11/3. Stanna hemma, kolla på lägenhet, jobb och sånt. Men att resa kommer alltid att vara viktigt för mig så blir ju såklart fler resor framöver.

* åka hem 11/3 vara hemma ca 4 veckor med roliga aktiviteter hemma som att träffa familj, kompisar, bebisar, mina fina hundar. Tävla på vindelälvsdraget, åka upp till fjällen, äta god hemmalagad mat och bara vara. Sen åka å resa igen från ca 7-8/4. Då Australien för att jobba.  Blir ju endel extra pengar på flygbiljetter här. Men att få komma hem och andas är ändå värt endel.. Å packa om väskan ;)
 Kommer hem igen: okänt 

* Åka direkt till Australien från Malaysia när Sandra åker hem till Sverige. Då är jag borta minst två månader till men mest troligt längre. 

Jag vill göra alla tre alternativ! Om jag ska lyssna på mitt hjärta så säger den alternativ två, först hem å sen åka iväg igen. Men då måste nästan biljetten bort vara bokad innan jag landar hemma så jag inte fastnar för det är tryggt, men tänk om jag verkligen vill stanna hemma då.
Äh jag får försöka att sluta att över analysera! Men är inte så lätt! 
Men med tanke på att vi skulle vara borta några månader till egentligen om vi hade jobbat första svängen i Australien så känns det sådär att åka hem å stanna hemma redan. 

Det löser sig på nått sätt :)

Finaste Baloo <3

Vår huskatt Monks


Broder på strand :)
Ön som inte går att ta sig ifrån

Vi är fortfarande kvar på Gili Trawangan, är som svårt att lämna stället! Vi trivs som rätt så bra här, skulle åkt tillbaka till Bali i söndags men ändra oss till tisdag ( idag) men inte åker vi i dag heller :) blir nog torsdag eller fredag för planet till Malaysia går tidigt på söndag morgon och har lite saker som vi ska göra i Kuta innan vi åker, ex massage, vaxa benen ( har sparat i 3-4 veckor nu haha) köpa rayban kopior å annat billigt krafs :) är billigare där än här på Gili. Nu är ju kanske inte 20-30kr så mkt att bråka om men ändå.. 

Vi har inte gjort så många knop här om dagarna, vi solar när solen är framme ( är ofta molnigt då det ej är säsong här nu) sen äter vi och nån kväll slinker det ner några öl och joss. 

Igår så gjorde jag ett fun dive här med Gili Divers, vi var på Shark Point men såg tyvärr inga hajar :/ men annars var det väldigt kul att få dyka igen! 

Idag så vette tusan vad vi ska hitta på, tror vi ska gå ett varv runt ön! Lite motion skadar ju inte :)


Lombok

Efter tre dagar på Gili så åkte vi över till Lombok en kortare båt färd till deras hamn. Vi hade hyrt en bli med chaufför ( enda sättet att ta sig runt) som skulle ta oss till vattenfallen i Sanaru. Vår chaufför stannade vid ett av alla tusentals risfält där det var några som arbetade, så vi fick gå dit å ta lite kort och kolla hur dom jobbade. Shit vilket slit göra! Dom som arbetade nu planterade risplantor för hand, vilket innebär väldigt mycket böjande för ryggen. Från plantering tar det ca 3 månader innan dom kan skörda riset. Varje risfält är 100*100 meter och kan skördas som bäst 2ggr per år om det vart mycket nederbörd. För ett fält får bonden ca 6000:- å då ska det tilläggas att dom lägger ner en heldel pengar tid och kraft för att få dessa pengar.. Fattar inte att ris är så billigt..  Sen är medel lönen i månaden här ca 700;-.. Jag å Sandra har det som veckobudget här å klara oss knappt på det. 

Hursomhelst så kom vi till vattenfallen och vår chaufför tog med oss på en guidad tur. När vi kom till det första så var det massor av lokalbefolkning där, verkar vara en samlingsplats för familjer å vänner. Iallafall så hann vi knappt komma ner innan vi blir fotade och ska ställa upp på gruppbilder. Även en heldel smygfoton tas.. Haha ja vad ska man säga, vi fick känna oss lite fina trotts att vi inte kunde känna oss mer svettiga å äckliga pga värme å slitna genomblöta kläder. Sen gick vi till ett annat vattenfall då fick vi korsa en dröm flod och leka apor när vi hopade mellan stenar å klippor. När vi kom fran så fick vi veta att två personer var fast bakom vattenfallet, finns en grotta bakom och på nått sätt hade dom tagit sig dit men kunde inte ta dig tillbaka, så var en stor räddningsaktion med trädplanka som var fast virad på en lian lina. Stod å kolla kanske 10 min men sen ledsna vi och gick tillbaka, det löste sig nog. Sen pkte vi ner till Sengaggi och käka lite middag och sen hitta vi ett boende för 60:- för ett rum inkl frukost. 

Igår måndag så åkte vi ner till Kuta Lombok som ligger längst ner på ön. Så ni bor vi ett sten kast från stranden och här finns det tydligen massa bar surfställen. Där vi bor så står minst en surfbräda utanför varje rum. Vi tog oss en lång promenad till en annan strand och hittade kor getter och en massa hundar påvägen.
Är väldigt fint här måste jag säga, en lugn å skön stämning men är ändå liv å rörelse. Senare idag sla vi hyra en moppe  å utforska omgivningen och sedan upp på ett berg för att kolla solnedgången :) Tjingeling!